Det var ett otäckt spel mellan Belfast Giants och Sheffield Steelers på söndags kväll i Storbritanniens Elite Ice Hockey League, och den nastiness som manifesterades i en av de mest fantastiska våldshandlingarna under den unga säsongen och ett av de mest kontroversiella besluten av en hockey liga s spelare säkerhet avdelning. Beställ Hockeytröja barn nu på vår hemsida och du får fler erbjudanden.

Defenseman Spiro Goulakos of the Giants, som redan hade fått ett straff på 10 minuter för en slump bakifrån tidigare i spelet, lade fram Steelers framåt Colton Fretter (ett utkast från 2002 till den sena, inte så stora NHL Atlanta Thrashers) med en otäck kontroll längs brädorna under tredje perioden. Det var inget straff på spelet.

Fretter stod upp och omedelbart debiteras efter Goulakos när han stod, omedvetet, nära den röda linjen. Fretter hoppade in i luften och - i nyanser av den ökända hit som då Vancouver Canucks-vingen Todd Bertuzzi gjorde på Colorado Avalanche framåt Steve Moore 2004 - körde underbenet i baksidan av Goulakos huvud i en hämndshändelse. Trendig Calgary Flames hockey tröja barn, kvaliteten är också mycket garanterad.

Fretter släppte sina handskar och började gå efter hans fallna fiende, men Goulakos satte sina ben i luften i självförsvar, på en gång sparkade Fretter bort från honom.

Ett problem: Det här är hockey, och Goulakos har i princip knivar på fötterna.

Det finns fortfarande en viss grad av gränsrättighet som ligger inom avdelningarna för spelarsäkerhet, vare sig det är i NHL eller EIHL. På ett spel så här är det ingen tvekan om att den inledande, icke-straffade träffen på Fretter som utgjorde händelsen togs i beaktande.

Så var det faktum att Fretter uppenbarligen har ett mål på ryggen i ligan. Han är en offensiv spelare, vanligtvis killen slår i stället för att slå. Han gjorde 26 mål i 48 matcher förra säsongen för Sheffield, med 27 straffminuter.

Det finns också en oförstådd standard i spelarsäkerhet när det gäller allt som används för att skada en annan motståndare än ena nävarna. Observera att Fretter tappade sin pinne innan han slängde Goulakos.

Återigen är detta "hockey logic", vilket är anledningen till att "hockey logic" är dum.

Vi kan alla se varför Fretter snappade, och det finns skrivböcker skrivna som motiverar det. Men tanken att den här avsiktliga, våldsamma och kraftfulla retributionen får ett enda spel (redan mandat av matchstraffen), eller trippel vad offret blir för självförsvar, är en förbluffande dålig utseende för EIHL och idrotten själv.Den bästa NHL tröjor butiken, du kan söka efter relevanta nyckelord på vår hemsida.

Baffling%20skate%20kick%20suspension%20%