Denna berättelse visas i ESPN Magazine's Oct. 30 NBA Preview Issue. Prenumerera idag! Merchandise marknadsföring tid, nu order att köpa Hockeytröja barn, har möjlighet att få en mängd små presenter.

Root för Nashville Predators och du får känslan av att skräp din archrival bil.

Det är ingen metafor. Innan varje hemspel i Nashville, målar en lokal konstnär som heter Audie Adams ett fordon i Preds 'motståndares färger och logotyper, och för en liten donation till klubbens välgörenhetsstiftelse kan fans gå upp med en slädehammer och bash the thing i bitar.

Denna goofy ritual är en tidig påminnelse om att sporten på sitt bästa låter oss hata utan att vara hatlig. Och det är ett litet men roligt exempel på varför predatorerna ger mer värde till sina fans än något annat lag i Nordamerika. Begränsa rabatter för Arizona Coyotes hockey tröja barn, köp direkt och du får fler erbjudanden.

Köp en Predators biljett och du får ett mail som berättar om kampanjer i ditt spel och vem sjunger vid intervjuer. Skicka frågor om parkering eller matallergier och du får ett personligt svar. "Vi är i dialog med alla fans som kommer genom våra grindar", säger VD Sean Henry, som har tagit reda på hur man ska ta hand om folkmassor sedan han började sin karriär som bussjobb på Robert Moses State Park på Long Island, New York.

Vidare är fläktvärdet franchisevärde. Big League klubbar är skyddade monopoler med enorma media erbjudanden, så även Cleveland Browns är värda nästan 2 miljarder dollar, enligt Forbes. Men för ett lag för att maximera sitt värde behöver den anslutningar till lokala sponsorer och samhällsledare och döviga anhängare som inte kommer att borga när det faller på fält eller domstol eller is. Det är därför som investerar i fans är en bättre långsiktig strategi än att skruva på dem.

Sedan locket 2012-2013 säger Forbes att predatorsvärdet har hoppat med 62 procent till 270 miljoner dollar. När fler fans växer upp att lära sig att kasta havskatt på Nashville-isen, är det en bra insats de numren har just börjat ta bort. Letar du efter Den bästa NHL tröjor butiken? Våra produkter diskonteras, kom och beställ det nu, och du får fler erbjudanden.

Mer%20v%C3%A4rde%20%C3%A4n%20Arizona%20C